Nieuw modeljaar | XEV arriveert op de Mondial de l'Auto in Parijs 2023 met een nieuwe look en geweldig nieuws
Languages and countries

Nieuw modeljaar | XEV arriveert op de Mondial de l'Auto in Parijs 2023 met een nieuwe look en geweldig nieuws

news
 XEV
Parijs, 17 oktober 2022 - Op de Paris International Motor Show 2022 van 17 tot 23 oktober presenteert XEV, een fabrikant van elektrische voertuigen gevestigd in Turijn, zijn slimme stedelijke mobiliteitsoplossing die innovatie, rij-efficiëntie en plezier combineert. XEV landt in Parijs met zijn YOYO-modeljaar 2023, een beproefd batterijwisselsysteem en een autonoom YOYO-prototype, de toekomstige stedelijke mobiliteit.

YOYO-modeljaar 2023

Sinds de Italiaanse lancering van YOYO in mei 2021 heeft XEV zijn netwerk snel uitgebreid en is het nu aanwezig in 15 landen in EMEA, maar ook in Azië en Zuid-Amerika. Op het Autosalon van Parijs onthult XEV de nieuwe YOYO, modeljaar 2023, de volledig elektrische stadsauto die, dankzij zijn iconische ontwerp en gebruiksgemak, de rijervaring in de stad nog aangenamer maakt. Modeljaar 2023 verbetert niet alleen de algehele rijprestaties en het comfort, maar ook het elektrische systeem en de accu.

De YOYO wordt gepresenteerd in twee nieuwe kleuren: Crushed Mint, die nu te koop is, en Olive Stone, een speciale editie gemaakt voor het autosalon.

Battery Swapping

Battery Swapping is de belangrijke innovatie van XEV die het mogelijk maakt om de tijden voor het opladen van elektrische auto’s volledig te resetten, door het lege batterijpakket in slechts een paar minuten te vervangen door een opgeladen exemplaar, waardoor YOYO-eigenaren nieuwe energie en maximale vrijheid krijgen om te reizen. Dankzij de samenwerking met Eni in 2021 zal de batterijwisseltechnologie worden geïmplementeerd in de geselecteerde Eni-tankstations.

In Parijs presenteert XEV de nieuwste versie van zijn batterijwisselkast, die intelligenter en energiezuiniger is. De nieuwe kast integreert een slim batterijbeheersysteem dat de batterijstatus in realtime bewaakt en weergeeft, waardoor een eenvoudig beheersysteem ontstaat om het energieverbruik te analyseren en te optimaliseren. Het verbetert ook de veiligheid en energie-efficiëntie van de batterijwisselaar, zelfs in extreme weersomstandigheden, tot 45° C. De nieuwe kast is al geïnstalleerd bij een aantal Eni-tankstations en wordt gebruikt voor het vervangen van de batterij van de XEV-voertuigen, onderdeel van de Enjoy fleet, de autodeelservice van Eni, die binnenkort beschikbaar zal zijn voor gebruik door particuliere klanten. Ontdek meer over de samenwerking met Eni.

De autonoom rijdende versie van YOYO

XEV en Teoresi, een ingenieursbedrijf uit Turijn gespecialiseerd in geavanceerde technologie voor de automobielsector, willen de evolutie van slimme stedelijke mobiliteit laten zien en brengen naar het Autosalon van Parijs een autonoom YOYO-prototype, eerst getest in gesimuleerde omgevingen en daarna op de weg. Als resultaat van de samenwerking met Teoresi wordt het zelfrijdende autonome YOYO-prototype ontwikkeld om in de toekomst autonoom door het stadsverkeer te bewegen, door een dialoog aan te gaan met infrastructuren en diensten, waaronder batterijwisselfaciliteiten, voor een veiligere en beter verbonden stadsmobiliteit. Op de XEV-stand laat een touchscreen zien wat de simulator ‘ziet’ terwijl de autonoom rijdende YOYO onderweg is. Ontdek meer over de samenwerking met Teoresi.