Eni: in de stad Turijn wordt de Enjoy-vloot elektrisch met de komst van 100 XEV YOYO stadsauto’s
Languages and countries

Eni: in de stad Turijn wordt de Enjoy-vloot elektrisch met de komst van 100 XEV YOYO stadsauto’s

news
 XEV
Turijn, 23 mei 2022 – Enjoy, Eni’s autodeeldienst, gaat elektrisch, met de introductie van XEV YOYO stadsauto’s in zijn wagenpark. De gedeelde mobiliteitsrevolutie van Enjoy is begonnen in de stad Turijn, waar de nieuwe autodeeldienst vandaag werd gepresenteerd in het stadhuis op Piazza Palazzo di Città, in aanwezigheid van Chiara Foglietta, wethouder voor Mobiliteit en Transport van de stad Turijn, en Fabrizio Ricca, wethouder voor Jeugdbeleid, Sport en Internationalisering van de regionale regering van Piemonte, sprak samen met Giuseppe Ricci, Chief Operating Officer van Eni Energy Evolution, en Lou Tik, oprichter en CEO van XEV.

Vanaf vandaag kunnen Enjoy-klanten in Turijn via de app één van de 100 gloednieuwe XEV YOYO’s huren. De auto's zijn direct herkenbaar dankzij hun onmiskenbare limoengroene kleur. De nieuwe auto's worden toegevoegd aan de bestaande vloot van 300 auto's en vrachtvoertuigen die al in de stad beschikbaar zijn. Dankzij de overeenkomst tussen Eni en XEV, een autobedrijf opgericht in Turijn in 2018, worden de voordelen van stedelijke elektrische mobiliteit gecombineerd met het gemak van ‘free floating’ autodelen, waardoor verhuur overal binnen het dekkingsgebied van Enjoy kan beginnen en eindigen, zonder vooraf gedefinieerd ophaal- of afleverpunt. Bovendien zorgt Enjoy voor het opladen: met de XEV YOYO-stadsauto's kunnen klanten zich vrij bewegen, omdat ze altijd worden geleverd met een batterijlading van meer dan 30%.

“Het terugdringen van vervuilende emissies, het verminderen van het gebruik van particuliere voertuigen door het openbaar vervoer te bevorderen en het gebruik van gedeelde voertuigen zijn doelstellingen die we nastreven om onze visie voor een intelligent, verantwoordelijk en onderling verbonden mobiliteitsmodel te verwezenlijken”, aldus Chiara Foglietta, wethouder voor Mobiliteit en Transport. van de stad Turijn. “De uitbreiding van Enjoy’s wagenpark met de introductie van 100 nieuwe elektrische auto’s is een stap in deze richting. Het vergroot en verbetert het aanbod aan alternatieven voor privéauto’s voor burgers en bevordert de intermodaliteit van het openbaar vervoer.”

“In deze regio die klaar is voor innovatie, heeft Enjoy voor Turijn gekozen als de eerste stad in Italië die zijn autovloot uitbreidt, deze verrijkt met elektrisch aangedreven voertuigen en bijdraagt aan acties die de luchtkwaliteit kunnen verbeteren”, benadrukt Fabrizio Ricca, wethouder voor jeugdbeleid, sport en internationalisering van de regionale regering van Piemonte. “De regio Piemonte werkt hard aan toegankelijk mobiliteit. We hebben bijvoorbeeld bijna 200 miljoen euro geïnvesteerd om de vloot van lokaal openbaar vervoer te vernieuwen, bijvoorbeeld door bussen om te bouwen van diesel naar elektrisch, om de aanschaf van abonnementen te stimuleren en om zowel de bedrijfswagenparken als de particuliere voertuigen te verbeteren. Ook kijken we direct naar het opleiden van ‘mobiliteitsmanagers’, zowel bij de overheid als in het bedrijfsleven. Wij danken Eni voor deze kans die zowel de inwoners van Turijn als de vele toeristen die onze stad bezoeken zal dienen.”

“Eni is de stad Turijn dankbaar voor het enthousiasme waarmee zij het Italiaanse debuut van Enjoy's dienst voor het delen van elektrische auto's heeft verwelkomd, die de komende maanden zal worden uitgebreid naar de andere steden waar Enjoy al actief is, te beginnen in Bologna en Florence . De ontwikkeling van dit nieuwe aanbod betekent een revolutie voor de stedelijke mobiliteit: klanten zullen hun auto alleen gebruiken voor de tijd en langs de route die zij nodig hebben. Dit systeem is uiterst wendbaar en verrijkt zowel ons aanbod van toegankelijk producten als de dienstverlening in onze tankstations, waar de batterijen van de nieuwe Enjoy-auto’s worden vervangen, een dienst die binnenkort ook voor particuliere klanten beschikbaar zal zijn. Projecten als deze verkorten ook ons pad naar het volledig koolstofvrij maken van de producten en processen van Eni tegen 2050”, aldus Giuseppe Ricci, Chief Operating Officer for Energy Evolution bij Eni.

“We zijn er trots op dat de nieuwe Enjoy-vloot van 100 XEV YOYO’s voor het eerst beschikbaar is in Turijn, de stad waar XEV werd geboren. Onze bedrijfsvisie is het tot stand brengen van vrijheid van mobiliteit en een toegankelijk samenleving. Deze samenwerking met Eni op het gebied van autodelen is een belangrijke prestatie en een solide stap in de toekomst”, aldus Lou Tik, oprichter en CEO van XEV.

Sinds Enjoy in 2015 in Turijn van start ging, heeft Enjoy meer dan 2 miljoen auto's verhuurd in de stad, waardoor autodelen een populair alternatief is geworden voor privévoertuigen, met voordelen op het gebied van verkeersvermindering en levenskwaliteit voor degenen die in deze stad wonen en werken. Het huren van Enjoy-voertuigen in Turijn biedt voordelen zoals gratis toegang tot de lage-emissiezones Centrale en Romana en gratis parkeren in blauwe ruimtes. Enjoy heeft ruim 1 miljoen klanten in Italië en heeft sinds 2013 ruim 14 miljoen verhuurd. Met een totaal wagenpark van 2.500 voertuigen is Enjoy ook aanwezig in Milaan, Bologna, Florence en Rome, waar elektrisch autodelen met XEV YOYO stadsauto’s zal worden geïntroduceerd in de komende maanden.


Hoe Enjoy werkt

Om Enjoy-voertuigen te huren, moeten gebruikers een app downloaden die beschikbaar is in Android-, iOS- en Huawei-winkels. Na registratie kunnen ze voertuigen zoeken, bekijken en boeken die beschikbaar zijn in de buurt of in hun interessegebied, of een Enjoy-voertuig huren langs hun route door het kenteken en de code die op de voorruit staat in de app in te voeren. Zodra het voertuig is geopend en ontgrendeld, wordt de huur via de smartphone uitgevoerd tot aankomst op de bestemming. Aan het einde kunnen gebruikers een overzicht van de gemaakte huurkosten bekijken. Alle Enjoy-huurtarieven zijn online beschikbaar. Voor XEV YOYO stadsauto's, net als voor de andere auto's in het wagenpark, bedraagt het tarief € 0,29/min.


De XEV YOYO stadsauto

De XEV YOYO is een volledig elektrische stadsauto met een topsnelheid van 80 km/u en een actieradius tot 150 km: uitgerust met een schuifdak, klein en wendbaar, de ideale auto voor in de stadscentra. Om op te laden zijn XEV YOYO-auto's, naast plug-in-kolommen, ontworpen voor het verwisselen van de batterij, wat in slechts een paar minuten kan worden gedaan. Voor dit doel zijn in Turijn acht Eni-tankstations opgezet. Enjoy zorgt ook voor het opladen door het verwisselen van de batterij. De XEV YOYO-auto's in de Enjoy-vloot worden geleverd via een langetermijnverhuurservice door SIFÀ, Società Italiana Flotte Aziendali – BPER Bank Group.