Eni en XEV, een mobiliteitsovereenkomst met lagere emissies en minder oplaadtijd
Languages and countries

Eni en XEV, een mobiliteitsovereenkomst met lagere emissies en minder oplaadtijd

From 2022, selected Eni service stations will provide battery swapping services for XEV YOYO electric cars, which will also be included in the Enjoy car sharing fleet.
On preview at the International Motor Show, in Munich, 7-12 September 2021.

news
 XEV
München – San Donato Milanese (MI), 3 september 2021 – XEV, de innovatieve autofabrikant opgericht in Turijn in 2018, en Eni hebben een overeenkomst getekend die een revolutie teweeg zal brengen in de stedelijke mobiliteit. In mei 2021 lanceerde XEV de YOYO, hun eerste volledig elektrische stadsauto die vanaf 16 jaar mag rijden met een B1-rijbewijs. Nu werkt XEV samen met Eni om hun innovatieve batterijwisselservice te implementeren: Battery Xchange. Deze duurzame en efficiënte oplossing voor stedelijke mobiliteit zal de komende maanden beschikbaar zijn in een geselecteerd aantal Eni-tankstations.

Battery swapping betekent geen lange wachttijden meer om de batterijen van elektrische auto's op te laden, omdat de batterijen van de YOYO eenvoudig in slechts een paar minuten kunnen worden verwisseld, waardoor u nieuwe energie en maximale vrijheid krijgt om te reizen. Bovendien zal de emissievrije stadsauto XEV YOYO vanaf 2022 deel uitmaken van de Enjoy-vloot, de autodeeldienst van Eni, en zo een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van toegankelijke mobiliteit.

De YOYO stadsauto- en batterijwisselservice zal te zien zijn op de XEV-stand op de International Motor Show (IAA), van 7 tot 12 september 2021 in München, Duitsland. Bezoekers die zich aanmelden voor een proefrit kunnen ook het vervangen van de batterij uitproberen bij Eni’s Innsbrucker Ring-tankstation, dat tijdelijk zal worden ingericht om de service tijdens de show te demonstreren.

“Bij XEV zetten we ons in voor het ontwikkelen van betaalbare stedelijke mobiliteit en het aanbieden van innovatieve diensten en uitstekende ervaringen aan onze klanten. We zijn blij dat Eni, een toonaangevend bedrijf in Europa, onze visie deelt om een meer toegankelijke toekomst te creëren. Onze samenwerking is een mijlpaal in het bereiken van dit doel. Bij geselecteerde Eni-tankstations kunnen YOYO-klanten profiteren van onze batterij Xchange-service en binnen enkele minuten een nieuwe, volledig opgeladen set batterijen laten installeren. Wij geloven dat dit innovatieve bedrijfsmodel onze consumenten zal helpen de moeilijkheden en beperkingen van het opladen van hun elektrische auto’s te overwinnen”, aldus Lou Tik, CEO van XEV.

“Met dit toegankelijke mobiliteitspartnerschap bevestigt Eni haar engagement voor de energietransitie en het absolute belang dat wordt toegekend aan de hefboom van innovatie, als onderdeel van een strategie die Eni in staat zal stellen om tegen 2050 de totale koolstofarme producten en processen te bereiken. Het partnerschap met XEV versterkt ons leiderschap in het leveren tastbare, efficiënte en toegankelijke oplossingen aan consumenten. Wij zijn de eersten in Europa die de XEV-batterijwisselservice aanbieden bij onze tankstations, en we zullen de eersten zijn die hun voertuigen beschikbaar stellen aan onze Enjoy-autodeelgebruikers, met als doel ons duurzame service- en productaanbod zo veel mogelijk uit te breiden. mogelijk”, zegt Giovanni Maffei, Eni Head of Green & Traditional Refining & Marketing Commercial.