Eni: strategische overeenkomst met XEV die zich richt op de Italiaanse industriële keten voor voertuigassemblage
Languages and countries

Eni: strategische overeenkomst met XEV die zich richt op de Italiaanse industriële keten voor voertuigassemblage

news
 XEV

Eni: strategische overeenkomst met XEV die zich richt op de Italiaanse industriële keten voor voertuigassemblage

San Donato Milanese (Milaan), 30 mei 2022 – De samenwerking tussen Eni en XEV breidt zich uit na de lancering van het Enjoy-programma voor het delen van elektrische auto's in Turijn, en richt zich nu op de strategie voor het koolstofarm maken. De twee bedrijven hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend om samenwerkingsgebieden te verkennen op het gebied van onderzoek en ontwikkeling op het gebied van duurzame mobiliteitssystemen om de milieu-impact van voertuigen te verminderen, de ontwikkeling van batterijwisseltechnologie en de assemblage van de voertuigen van de autofabrikant.

XEV is actief in de planning, het ontwerp en de productie van elektrische voertuigen en geïntegreerde laad- en aansluitsystemen. Eni is een geïntegreerd energiebedrijf dat zich inzet voor de energietransitie met concrete acties om tegen 2050 een totale decarbonisatie van producten en processen te bereiken. De twee bedrijven delen het gemeenschappelijke doel om automobilisten innovatieve en milieuvriendelijke diensten en producten aan te bieden.

De overeenkomst is gericht op de gezamenlijke ontwikkeling van de elektrische stadsautosector, met name om de batterijwisseltechnologie van XEV te implementeren, maar ook voor de mogelijke assemblage van XEV-voertuigen of delen daarvan in Italië en voor het beheer van de levenscyclus van de auto-accu, van productie tot installatie, onderhoud en einde levensduur door recycling.

Er zal een haalbaarheidsstudie worden gewijd aan een industrieel project waarbij Eni auto-onderdelen, accessoires en banden gaat produceren door gebruik te maken van materialen en processen uit industriële locaties in Italië, onder meer uit hernieuwbare chemie.

Giuseppe Ricci, General Manager Energy Evolution bij Eni, zei: “Ik ben bijzonder blij dat we dit innovatieve partnerschap hebben, waarbij de toekomst van nieuwe generaties, de energietransitie en de multidisciplinaire aanpak van Eni betrokken zijn. Het is een toekomst die we ons bij Eni kunnen voorstellen, en die we graag bouwen samen met partners die met passie en enthousiasme weten hoe ze als team moeten werken.”